top of page
Doživi Istro kot nekoc .....
odkrij zgodbo Šavrink

MLEKARICA

Hiška Mlekarica ima francosko posteljo in enojno posteljo in je primerna za 3 osebe. Pred hiško so postavljene mize in stoli ter ležalniki in visece mreže. Na voljo je tudi skupna kuhinja, velika terasa ter žar. 

KRUŠARICA

Hiška Krušarica ima dve enojni postelji in je primerna za 2 osebi. Hiške se nahajajo sredi vinograda. Pred hiško so postavljene mize in stoli ter ležalniki in visece mreže. Na voljo je tudi skupna kuhinja, velika terasa ter žar. 

JAJCARICA

Hiška Jajcarica ima dve enojni postelji in je primerna za 2 osebi. Hiške se nahajajo sredi vinograda. Pred hiško so postavljene mize in stoli ter ležalniki in visece mreže. Na voljo je tudi skupna kuhinja, velika terasa ter žar. 

Hiške slovenske Istre se nahajajo sredi vinograda, skupne kopalnice se nahajajo 30 metrov stran. Na voljo je tudi skupna kuhinja, velika terasa ter žar. Hiške nimajo elektrike. Gostje prejmejo lučke za razsvetljavo. Wifi in elektrika je na voljo v skupnih prostorih ter na recepciji.

Hiške so posvecene Šavrinkam, našim nonam in pranonam, ki so vsak dan z oslički ali peš nosile prodajati domače pridelke in ostale proizvode na trg v Trst in Koper. Hiške so poimenovane po njih, to so bile Mlekarice, Krušarice, Jajčarice. Poznamo pa tudi druge kot so Kolačarice, Perice, itd. V vsaki hiški je predstavljena zgodba Šavrink in kratek zgodovinski oris slovenske Istre. Pohištvo hišk je originalno iz konca 19. stoletja do 2. svetovne vojne. 
 
Hiške so bile v letu 2011 nagrajene z naizvom Snovalec za najbolj inovativno idejo v turizmu pod okriljem Slovenske turistične organizacije. V letu 2017 so hiške prejele certifikat Travelife za trajnostno prijazno nastanitev in so vključene v zeleno shemo slovenskega turizma. 
Šavrinka.jpg
bottom of page