top of page

Pogoji poslovanja

V želji, da bi bilo vaše doživetje v prenočišču Hiške slovenske Istre zares prijetno in nepozabno, smo pripravili usmeritve ter pogoje, ki bodo pripomogli h kreiranju (naj)lepše izkušnje vašega bivanja pri nas.
 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA
 

Splošni pogoji se nanašajo na vse naročnike storitev (v nadaljevanju: Gost) Hiške slovenske Istre (v nadaljevanju: Prenočišče Hiške), ki naročajo in koristijo prenočitvene storitve ali druge storitve Prenočišča Hiške zase ali za svoje pogodbene partnerje. Med naročnikom (gostom) in Prenočiščem Hiške (podjetjem Dobrovita d.o.o.) velja pogodbeno razmerje, ki se sklene v trenutku, ko Prenočišče Hiške prejme zahtevo o rezervaciji namestitve z zajtrkom ali brez zajtrka ali drugih storitev, bodisi preko spletne strani Prenočišča Hiške, telefona, e-pošte ali katerega koli spletnega rezervacijskega portala. 

S tem dejanjem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja.
 

Rezervacije
 

Prenočišče Hiške se potrudi, da pri rezervaciji nastanitve poskuša upoštevati dodatne želje gosta.

Potrjena rezervacija je zaveza, pogodba med Prenočiščem Hiške in gostom, katere določila morata oba spoštovati.

Prenočišče Hiške je dolžan imeti pripravljene sobe, ki jih je gost rezerviral in uresničiti dogovorjene storitve. Gost se obveže, da plača dogovorjeno ceno za storitve, ki jih je/bo izkoristila. Gost nima pravice do dodatnih storitev, ki mu niso bile obljubljene oz. niso v ponudbi.

V prenočišču Hiške sprejemamo sledeča plačilna sredstva:

gotovina, bančne kartice (Maestro, Mastercard, Visa), plačilo po predračunu na TRR (transakcijski račun Prenočišča Hiške) in PayPal.

Plačilo avansa pri neposrednih rezervacijah je obvezno. Razlika se poravna ob odhodu, v gotovini ali s plačilnimi karticami.
 

Prijava/odjava gostov
 

Prijava
 

V Prenočišču Hiške goste z veseljem pričakamo na dan prihoda med 16. in 20. uro in seveda je rezervirana nastanitvena enota gostu na voljo med 16. uro in 20. uro na dan prihoda, da lahko prične z oddihom in doživetjem slovenske Istre.

Ob prijavi v Prenočišče Hiške je potrebno predložiti veljaven identifikacijski dokument (potni list, osebno izkaznico,). Dokumenti morajo biti veljavni v času prihoda in odhoda gosta iz Prenočišča Hiške. Vsak gost, ki je nastanjen v Prenočišču Hiške je dolžan imeti veljavni dokument. Če gost ni polnoleten mora za to poskrbeti zanj odgovorna oseba.

Prenočevanje gostov, ki niso prijavljene v Prenočišču Hiške je prepovedano.

V primeru kasnejšega prihoda (po 20. uri) je obvezna predhodna najava, vsaj en dan pred prihodom, saj vas bomo le na ta način lahko pričakali in izrekli dobrodošlico, kot jo pričakujete. Če boste želeli odkrivati čare Slovenske Istre že pred 16. uro se, na podlagi predhodnega dogovora oziroma prostih kapacitet, gostom lahko omogoči zgodnja prijava.

Za vse dodatne informacije je na voljo Prenočišče Hiške skladno z objavljenimi kontaktnimi podatki na spletni strani Prenočišča Hiške.
 

Odjava
 

Od vas se bomo v Prenočišču Hiške poslovili na dan vašega odhoda, ko boste najkasneje med 8.00 in 10.00 uro izpraznili nastanitveno kapaciteto in na recepciji vrnili ključe ter poravnali stroške bivanja in nadejamo se, da bo slovo kratkega veka in se boste k nam, na nov oddih, vrnili prav kmalu.

V primeru kasnejše odjave iz nastanitvene enote in če vas bo slovenska Istra navdušila, da malce zamaknite svoj odhod vam, na podlagi predhodnega dogovora oziroma prostih kapacitet, lahko omogočimo pozno odjavo. Prenočišče Hiške sicer lahko od gosta zahteva tudi doplačilo.
 

Zajtrk
 

Zajtrk je na voljo od 8. do 10. ure.v jedilnici ali terasi Prenočišča Hiške. Če je izražena potreba po zajtrku pred 8. ali po 10. uri je le to stvar predhodnega dogovora. 
 

Parkiranje
 

Gostje Prenočišča Hiške lahko brezplačno parkirajo na označenih parkirnih mestih. Lastniki/gosti sami odgovarjajo za svoje avtomobile, motorje in druga prevozna sredstva ter stvari, ki jih pustijo v njih. Za izgubo ali poškodbe ne odgovarjamo.

Najmlajši gostje
 

Dodatna mladoletna oseba v sobi je dovoljena na dodatnem ležišču, ki se zaračuna po veljavnem ceniku. Prav tako je na voljo otroška posteljica po predhodnem dogovoru z recepcijo.

Seveda so otroci so v Prenočišču Hiške vedno dobrodošli. V nastanitveni enoti lahko bivajo le skupaj z odraslo osebo, izjema so družine, skupine, ki rezervirajo več nastanitvenih enot hkrati.
 

Mir in tišina
 

Ker je dober spanec pomemben del kakovostnega oddiha, vas naprošamo, da med 22. uro zvečer in 8. uro zjutraj malce več pozornosti namenite morebitnemu hrupu, ki bi ga lahko (nehote) povzročili in tako poskrbite za uvidevno in prijetno bivanje v Prenočišču Hiške – zase in za svoje »začasne« sosede.
 

Red in čistoča
 

Potrebujete dodatno brisačo, posteljnino ali karkoli drugega? Vse to in še več gostje lahko dobijo na recepciji Prenočišča Hiške. 

Sveže brisače sicer menjujemo po treh dneh vašega bivanja, takrat osvežimo tudi sobo.

Če so stvari gostov na tleh, jih ne premikamo in ne pospravljamo, enoto pospravimo le v meri, kot je to mogoče.

Posteljnina se v toku ene rezervacije menja, če je rezervacija dolga najmanj 5 noči. Če gost želi pogostejše menjanje brisač ali posteljnine (se lahko obračuna dodatno) prosimo, da o tem obvesti recepcijo. Vsekakor pa prosimo goste za ekološko ravnanje, saj z zmanjševanjem porabe vode in čistil znižujemo stroške okolja in skrbimo za naravo.
 

Kajenje
 

V Prenočišču Hiške kajenje ni dovoljeno v nobenem prostoru. Kajenje je dovoljeno na balkonih ali na zunanjih površinah Prenočišča Hiške. V nastanitvenih kapacitetah, kjer balkonov ni, je kajenje (npr. na oknih) strogo prepovedano. 
 

Hišni ljubljenčki
 

Hišni ljubljenčki v Prenočišču Hiške so dovoljeni v apartmajih in hiškah. V sobah hišni ljubljenčki žal niso dovoljeni oziroma po dogovoru z recepcijo lahko naredimo tudi izjemo. Poskrbeli bomo, da bodo tudi vaši ljubljenčki doživeli pristno izkušnjo slovenske Istre.

Bivanje hišnih ljubljenčkov se tudi obračuna skladno z veljavnim cenikom ob rezervaciji. 
 

Zaklepanje vrat
 

Gostje so zaradi varnosti vseh oseb in stvari dolžni zaklepati vrata sob ob vsakem prihodu in izhodu v Prenočišče Hiške. Glavna vrata v stavbo (jedilnico) se zaklepajo ob 22. uri,  razen v primeru posebnega dogovora. Dostop do sob je omogočen tudi po tej uri.
 

Varnostna določila
 

Vljudno vas prosimo, da med bivanjem pri nas poskrbite za svojo varnost. Ne nagibajte se čez okna, na splošno ne ravnanje nepreudarno in lahkomiselno, saj za poškodbe, ki se vam pripetijo v stavbi ali v zunanjih prostorih, ne moremo odgovarjati. 


Dragocenosti in vredne osebne predmete hranite pri sebi ali v zaklenjeni sobi. 
 

Zaradi vaše varnosti in varnosti preostalih gostov, ki v času vašega bivanja v Prenočišču Hiške prav tako preživljajo svoj oddih pri nas, vas prosimo, da ne posedujete ali uživate prepovedanih drog, in ne posedujete ali uporabljate orožja.
 

V kateremkoli prostoru v Prenočišču Hiške, je prepovedano hraniti visoko vnetljive predmete, nevarne predmete in predmete, ki predstavljajo nevarnost drugim ter s tem predstavljajo grožnjo življenju in zdravju ljudi. Prepovedano je uporabljati nastanitvene kapacitete v nelegalne namene.
 

V primeru požara, nemudoma zapustite objekt v skladu z izobešenimi označbami za zasilne izhode in upoštevajte navodila našega osebja. 
 

Prenočišče Hiške ne prevzema odgovornosti za krajo, poškodbe ali izgubo denarja, nakita ali drugih vrednostnih predmetov gosta.
 

Gost je dolžan skrbeti za lastnino Prenočišča Hiške. V primeru izgube ali škode premoženja bo gostu zaračunan strošek škode. Škodo oceni osebje nastanitve v višini dejanskih stroškov nastale škode. Kršitelj mora strošek za nastalo škodo poravnati neposredno Prenočišču Hiške.  
 

Gost je prav tako odgovoren za vsa dejanja svojih obiskovalcev na področju nastanitve in za škodo, ki so jo povzročili družinski člani ali obiskovalci. Prenočišče Hiške ima pravico zaračunati škodo gostu tudi po odhodu gosta, v kolikor jo je le-ta povzročil, vendar je ni prijavil ob odhodu ali kadarkoli tekom bivanja.
 

Odpovedni pogoji
 

Pravica gosta do odpovedi rezervacije:
 

Zavedamo se, da se kdaj zgodijo tudi nepredvidljive situacije in vam Prenočišče hiške zato omogoča brezplačno odpoved rezervacije do 7 dni pred prihodom. 

V primeru odpovedi manj kot 7 dni pred prihodom se zaračuna prva rezervirana noč.

Če se kasnejši prihod ne najavi in gost ne prevzame ključev do 20. ure na dan prihoda se smatra, da je prihod odpovedan. V tem primeru se soba lahko odda drugemu gostu, naočniku pa zaračuna ena nočitev.

V primeru gostovega predčasnega odhoda, Prenočišče Hiške ni dolžan gostu vrniti vrednosti nočitev za predčasni odhod.
 

Pravica Prenočišče Hiške do odpovedi rezervacije:
 

Izjemoma sme Prenočišče Hiške odstopiti od pogodbe tudi iz stvarno upravičenega razloga (npr. zaradi višje sile ali zaradi drugih okoliščin, izrednih razmer, nujnosti zaprtja Prenočišče Hiške), za katere Prenočišče Hiške ni odgovoren, ali pa zaradi zavajajočih oz. napačnih bistvenih podatkov, ki mu jih je posredoval gost ali v primeru neprimernega obnašanja bodočega gosta. Plačilo oz. neplačilo odpovedane rezevacije v izrednih razmerah je odvisna od dogovorov in zakonov v času višje sile.

Do spremembe rezervacije ima Prenočišče Hiške pravico, če so v rezervirani nastanitveni enoti potrebna nujna nepredvidljiva popravila, ki onemogočajo normalno in varno uporabo enote.
 

Splošna določila
 

Vse cene, navedene na tej strani, so v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če ni izrecno navedeno drugače. Turistična taksa je dodatna plačilna postavka, ki je odvisna od dejanskega števila oseb in nočitev, in zato ni vključena v ceno nočitve.
 

Na dan odjave, je potrebno poračunati še turistično takso in dodatni stroški nastali v času bivanja v Prenočišče Hiške. Dodatni stroški so posledica koriščenja dodatnih uslug, ki jih nudi Prenočišče Hiške, ali pa kot posledica nastale škode. Ob odjavi iz Prenočišče Hiške morajo biti vsi neporavnani stroški plačani v celoti.

Obvezna doplačila: turistična taksa - cena takse je predpisana občinska taksa, katere višina se letno usklajuje; odrasla oseba plača polno predpisano vrednost in otroci od 7-18 let pa polovično vrednost; taksa se poračuna ob odjavi iz Prenočišča Hiške.
 

Pomembno
 

Ker lepa beseda lepo mesto najde, je naše najpomembnejše vodilo gostoljubnosti, prijaznost. Vaša prijazna komunikacija in uvidevno vedenje pa bodo tudi vam in vašim »sosedom« oddih v Prenočišču Hiške zagotovo naredili še lepši.

Za vsa dodatna vprašanja in želje smo za vas vedno na voljo na e-mailu info@hiske.si in telefonu +386 41 551 665.
 

Končna določila
 

Za te splošne pogoje velja slovenska zakonodaja. V primeru spora med strankami je za vse spore pristojno stvarno sodišče v Kopru.

 

Ekipa Prenočišča Hiške se izjemno veseli vašega obiska in se bomo potrudili, da bo vaš oddih popolnoma brezskrben.

bottom of page